Velkommen til Trøndersopp !

Søndag 05.

april

--- --- ---

5/4

Gården vår - Tjeldrum nedre

Vi driver i dag en gård i Leksdal i Verdal. Der driver vi med avlsgris til Gilde. I tillegg har vi kornproduksjon og en del skog. Og nå har vi startet opp med produksjon av sopp.

Produksjonen er kvalitetssikret med IK-mat, og er Debio-godkjent.

 

Trøndersopp har i 2011 bygget Nordens eneste fullintegrerte produksjonsanlegg for gourmetsopp på 370 Kvm. Lokalene har egne laboratorium for dyrking av ulike soppfamilier, med fler dyrkingsrom, som vinter, vår og sommerrom.

Soppen vår vokser på et substrat bestående av treflis, hvetekli og næringsstoffer som blir sterilisert før vi tilsetter mycelet. Etter at soppen er høstet bruker vi substratet til å fore grisen med i tillegg til diefor, for å få en litt fetere gris. Grisen får ca. 10-15 kg substrat om dagen.

Sopproduksjon foregår hele året slik at vi alltid kan tilby sopp. Soppen blir solgt til dagligvarehandel og restauranter, mens soppgrisen er forbeholdt restauranter. Det eneste utsalget av soppgris er i Ravnkloa i Trondheim.

Prisen på soppen blir litt høyere fordi den må vokse på 100 % sterile media, i motsetning til sjampinjong og portabello, østerssopp m.fl. Dette betyr at vi må sterilisere substratet i 4 timer i en autoklav. Før vi går inn i laboratoriet vasker og desinfiserer vi oss og bytter alle klær. Alt dette foregår under overtrykk i de forskjellige rommene.

Soppen vil inneholde mindre vann enn annen sopp ettersom det tar mye lengre tid å produsere den; ca. 3 måneder. Soppen har en mild smak med en nyans av buljong, og har konsistens som kyllingkjøtt.

Produksjonen hos Trøndersopp er Debio-godkjent